Fu'a

o le a le konjac Food |Ketoslim Mo

Le amataga o le konjac

Tacca [2] (AmorphophallusKonjac) ose la'au fa'ato'aga o le Amorphophallus Konjac (Araceae). E tupuga mai Iapani, Initia, Sri Lanka ma Malay Peninsula.Ua tele tausaga o totōina i saute sisifo o Saina.O se tasi lea o laʻau i tusi Saina anamua talu mai aso anamua. I le faaopoopo atu i vaega o loʻo i luga o le gaosiga, na tufatufaina atu foi i Viatename, o le Himalayas i Taialani ma le atunuu tele o Saina Gansu, Ningxia, itumalo o Jiangnan, Shaanxi ma isi nofoaga, i tausaga talu ai nei, aemaise lava i Sichuan, Yunnan, Guizhou eria o le tele o production.It ua gaosia foi i Puli, Yuci ma Taitung i Taiwan.E tupu i le maualuga o le 310 m i le 2,200 m, ma e tele lava e tupu i le pito o vaomatua, i lalo o vaomatua ma i nofoaga susu i itu uma e lua o vaitafe ma vanu.

Punavai:https://en.wikipedia.org/wiki/Shirataki_noodles

konjac toufu

E te iloa le taamilosaga tuputupu ae ma le aoga o le konjac?

O tali moni nei mai le upegatafa'ilagi mo lau fa'amatalaga:

Tali 1

Ua lauiloa foi o le "temoni yak" i Saina anamua, o le vao konnyaku e talitonuina e iai le malosi e "faʻamamaina ai le manava" (faʻatonutonu le manava) talu mai aso anamua. I Iapani e taʻua o 菎 Kaku (katakana: jin). e ovoid, fua mai luga i lalo ma liliu mai le lanu meamata i le mumu i le lanu moana tautupu i le lanu.Fruiting tulaga mai Aukuso ia Setema. FAAAOGA:Mea fa'apolimer e le vaiE ui lava e le tumau e pei o le paʻu poʻo le resini gaosia, na faʻaaogaina lautele e avea o se mea e le susu i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi ona o le le lava o sapalai, felauaiga faigofie ma le faigata i le mauaina o le paʻu. ma e oʻo lava na faʻaaogaina e fai ma mea mo palu paluni i talosaga a le militeri, ae o lea ua suia i le polysaccharide polymer material.Konjac pauta

Oti 'ese le ruo ma fa'agogo e fai ai se pauta e faigofie ona fa'asao

Tali 2

O le konnyaku o se laau vevela, o lea pe a pa'ū le vevela i lalo ifo o le 20 tikeri Celsius poʻo le ogatotonu o Novema, e amata ona moe ma maua ai se fulafula tuber.O le tuber o loʻo i ai le glucomannan ma le masoa e fai ma meaʻai mo le tuputupu aʻe o le konnyaku i le tausaga a sau, lea. ua vaevaeina i ni ituaiga se fa ma toe gaosia pe a uma le moe.Muamua, tuber reproduction.Otioti le nyaku tuber i 50-100g fasi, faatasi ai ma le tumutumu bud e avea ma totonugalemu.Pe a faamaloloina le incision, e mafai ona faaaoga o se ituaiga o lagona. Lona Lua , o le Yo Whips e tupu i tafatafa o le Tacca tuber e sili atu i le 2 tausaga.O le Yo Whips e tipiina i ni vaega 5cm mo le fafagaina ma le toe gaosia. Lona tolu, toe faʻaleleia o fatu. O fatu e gaosia e le faʻafeusuaiga faʻafeusuaiga o Tacca e suia ai le endosperm i totonu o le tuber aʻo leʻi matua le tina, o lea e moe ai. O le taimi malolo e tusa ma le 200-250 aso.E tatau ona lūlūina i le masina o Mati e sosoo ai. Lona fa, faʻasologa o meaʻai. Faʻaaogaina o le tuber tissue poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafai ona maua se numera tele o fatuga sili ona lelei. I le taimi o le aganuu, e tatau ona maitauina o le callus o Tacca e faigofie. ia Browning.

Tali 3

Tacca lava ia o loʻo i ai le tele o le oxalic acid, lea e biotoxic ma e le mafai ona 'aina mata.E mana'omia le palapala, fufulu, fa'aopoopo i le calcium hydroxide, fa'avela ma fa'agaoioi a'o le'i 'aina.
O lona uiga autu o le mauoa i le fiber, ae e itiiti lava kalori. Ona o se meaʻai gaosi oloa, e mafai ona taʻua o le vegetarian ma e iai sona tofo faʻapitoa, o lea e sili ona lauiloa i tagata.O le vaega autu o le kulukose ma mannose fusi o le polysaccharide, o loʻo i totonu o le fiber soluble vai. Ona o le faʻaogaina o le tino o le tagata e leai se malosi e faʻafefe ma faʻafefe ai, e mafai ona fesoasoani i le peristalsis gastrointestinal, e taʻua o le "gastrointestinal scavenger" i Iapani. Ona o le malosi o le bibulous e malosi tele, fa'amalie faigofie, e masani fo'i ona ta'ua o mea'ai e fa'aitiitia ai le mamafa.
E masani ona fai Kruo i se mea'ai jelly. E pei ona mana'omia ona lamu le konnyaku i ni vaega laiti a'o le'i foloina.

Taimi meli: Iuni-03-2021